Nieuws
Het Belgische bier 888 Tripel Eight kunt u nu ook volgen op Facebook en Twitter. Lees verder voor een update over de laatste informatie.
Bronzen medaille Brussels Beer Challenge
20
November
2018

Op maandag 19 november ontving onze 888 Tripel Eight een bronzen medaille in de categorie tripel stijl!

Food Service Community
19
April
2018

lancering 888 Tripel Eight nieuw Belgisch bier

http://www.foodservicecommunity.be

Showbizz
18
April
2018

lancering bier 888 Tripel Eight

HLN.BE
18
April
2018

VTM-journalist Patrick Van Gompel heeft vandaag, woensdag, in Antwerpen zijn tweede bier gelanceerd. Na de François Grand Cru is er nu de 888 Triple Eight. Heel wat prominenten, waaronder Antwerps burgemeester Bart De Wever, gaven acte de présence.

https://www.hln.be/showbizz/patrick-van-gompel-lanceert-tweede-bier~ab8a5903/

 

ATV interviewt Patrick Van Gompel
18
April
2018
Het Nieuwsblad.be
18
April
2018
Halen –Triple 888, het nieuwe bier van VTM-journalist Patrick Van Gompel, werd woensdag gelanceerd. Het bier is gebrouwen in de Halense brouwerij Anders! De brouwerij is een uniek concept in Limburg. Ze brouwen zelf geen bier, enkel op vraag van de klanten. Wij mochten het bier als eerste proeven in de Halense brouwerij.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180418_03469856

Newslocker
TV Limburg
18
April
2018

Kijk naar de reportage van TV Limburg over het bier 888 Tripel Eight en de brouwerij Anders! met aan het woord Patrick Van Gompel, Pieter De Bock en Jan Daeleman: “Patrick Van Gompel brouwt nieuw bier in Halense brouwerij”

https://www.tvl.be/nieuws/patrick-vangompel-brouwt-nieuw-speciaalbier-in-halense-brouwerij-58550

Nieuw bier voor Azië kleurt fors Kempens
18
April
2018

Op 18 april werd het bier 888 Tripel Eight voorgesteld, klik op onderstaande link voor het volledige artikel van de website madeinkempen.

Het cijfer 8 en de kleur geel!
8
April
2018

Het cijfer 8 en de kleur geel in de Chinese cultuur.

In de Chinese cultuur brengen bepaalde getallen geluk of ongeluk afhankelijk van de positieve of negatieve betekenis van het Chinese woord dat ongeveer hetzelfde klinkt.

Het getal 8 is een geluksgetal bij de Chinezen. 8 wordt in het Chinees “ba” uitgesproken en klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom “fa”.

Een 8 lijkt op het symbool voor oneindigheid ∞ en op een knoop, wat een succesvolle unie symboliseert.

888 is de cijfercombinatie die het meeste geluk brengt in de Chinese numerologie.

888 wordt beschouwd als het symbool van rijkdom en voorspoed voor duizend jaren!

De kleur geel is in de Chinese cultuur een gelukskleur.

Geel komt overeen met de aarde en wordt aanzien als de mooiste en meest prestigieuze kleur.  Uit geel komt Yin en Yang voort. Dat betekent dus dat de kleur geel het middelpunt is van alles.

In het oude Chinese keizerrijk was geel de kleur van de keizer. Paleizen, altaren en tempels kregen gele kleuren. In de gewaden van de keizer werd ook veel geel verwerkt.

Een bier met de naam 888 Tripel Eight … de geschiedenis …
7
April
2018

What is in a name?

Met een glas François Grand Cru binnen handbereik zaten François Huysmans en Patrick Van Gompel te praten over een nieuw bier. Een frisse Belgische tripel misschien. Iets waar de Chinezen dol op zouden zijn. Want de markt uitbreiden naar China, dat is misschien een goed idee. Naar heel Azië is misschien nog een beter idee. Een mens mag dromen.

Patrick dacht aan een getal. Een biermerk met een getal, zomaar. Een 10, of zo.  François dacht onmiddellijk aan een acht. Een 8. Omdat hij van zijn Chinese vrienden had gehoord dat 8 een geluksgetal is.

Toen François met Chinese vrienden ging golfen feliciteerden ze François met zoveel geluk. Zoveel geluk? Natuurlijk, met twee 8-en in de nummerplaat van zijn auto. François kwam bij Patrick aankloppen met 88. Ontwerper Karel Sas kon aan de slag.

Toen Patrick Van Gompel en Karel Sas op een terras op de Grote Markt in Turnhout zaten te fantaseren over het nieuwe bier, ging het natuurlijk over 8-en en Chinezen.

Even opzoeken, wat zeggen ze over drie 8-en? Betekent dat nog méér geluk?

Een Tripel 8, een Triple Eight, een Tripel 888. Nee toch, geestig én logisch. Zou het al bestaan? Nee!

Ze zouden het François vertellen, misschien is dat wel iets, drie 8-en.

Tot François belde met de vraag: Zeg, wat zou je denken van Triple Eight, een Tripel met drie 8-en, een Tripel 888?

Geschater aan de telefoon.

Wie kwam wie tegen?
5
April
2018

Wie kwam wie tegen?

Meer dan tien jaar geleden ging Patrick Van Gompel voor VTM-Nieuws in Brussel op een nieuwsloze zondagmiddag een verslag maken over de wedstrijd “Beste sommelier van België”. Hij ontmoette de organisator-sommelier François Huysmans.

Patrick Van Gompel had er meteen “een goede bron” bij in de wijnsector. Francois had trouwens samen met zijn vrouw Britt Fieremans een wijnwinkel in Kontich: Wine World. En van het één kwam het ander, het werd een intense vriendschap.

Toen François Huysmans de website www.foodtaster.be oprichtte  -een onafhankelijke website met recensies van betere restaurants- ging Van Gompel stukjes schrijven voor die website.

Tot François Patrick belde met de boodschap: “Ik wil een bier op de markt brengen”. Patrick wilde wel meedoen. Samen met Britt Fieremans en brouwer Marc Knops is de François Grand Cru gelanceerd.

En nu is er de Tripel888 van Brouwerij Anders uit Halen.

Conti7

Eén van de vele klanten bij Wine World in Kontich is Peter Larose. De zakenman werkt voor Conti7, een Antwerpse scheepvaartmaatschappij.

Toen François Huysmans in de winkel enthousiast over de plannen met de 888TripelEight babbelde, stelde Peter  Larose een samenwerking voor. Conti7 dreef al handel met Azië, waarom zouden ze geen bier verschepen?

François Huysmans, Britt Fieremans, Patrick Van Gompel en Conti7 staken de koppen bij elkaar en richtten een bvba op: Belgian Beer Experts.